De brandweer op bezoek bij groep 1/2C en 1/2D

De Brandweer op bezoek bij 1/2c en d

Op woensdag 14 februari kregen de groepen 1/2c en 1/2d bezoek van een heuse Brandweerman. In het kader van het thema ‘Beroepen’ was de opa van een leerling op bezoek gekomen om te vertellen over het beroep Brandweerman. Het bezoek begon in de gymzaal waar de Brandweerman vroeg wie er kon vertellen wat de brandweer allemaal doet. Enthousiaste vingers gingen de lucht in en alle heldendaden van de brandweer – van blussen tot een kat uit de boom redden - werden genoemd door de kinderen. De Brandweerman had ook een brandmelder meegenomen. Hij liet horen hoe die klinkt, gelukkig had hij van tevoren gezegd dat iedereen de oren maar even dicht moest doen, wat een lawaai. Maar natuurlijk is zo’n brandmelder heel belangrijk om in huis te hebben!

Maar de Brandweerman had nog meer meegenomen: een echt brandweerpak met een helm! Juf Jill mocht het pak aantrekken, wat was dat pak zwaar! Het stond juf Jill heel stoer, zeker met die grote helm op haar hoofd. Juf Carina mocht ook een demonstratie geven en wel van de ouderwetse brandweersirene: een mooie ‘toeter’ waar juf Carina op moest blazen! Wat klonk die sirene mooi, alsof de brandweerwagen langskwam.  En laat dat nou een mooie verrassing zijn: er stond echt een brandweerwagen op de stoep! Twee aan twee mochten de leerlingen een kijkje nemen in de wagen. Wat was hij hoog en wat een grote brandweerslangen hangen er in zo’n auto!

Dankjewel, Brandweerman …! We hebben geleerd dat de Brandweer altijd helpt en dat we 112 moeten bellen als we ze nodig hebben! En oh ja, papa’s en mama’s: snel die batterijen in de brandmelders vervangen!

• P1080310.JPG
  • P1080309.JPG