Wandeling met kip Tika

Wandeling met kip Tika in groep 1-2D

Vanaf het bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ‘s-Graveland startte op een mooie lenteochtend in mei een spannend natuur-avontuur voor de kinderen van groep 1/2 D. Samen met Kip Tika op speurtocht! In de klas kwam kip Tika al vaker op bezoek, maar nu ging de boerderijkip met de kinderen mee de natuur in. In de ‘s Gravelandse buitenplaatsen ontmoetten ze allerlei dieren, maar ook planten en bomen.

Bij aankomst werd er eerst flink uitgehold in de natuurspeelplaats van café Brambergen.  Opgewonden vertrokken kleine groepjes kinderen op speurtocht onder begeleiding van de ouders. Bepakt met rugzakjes vol met opdrachten en handpoppen, de vriendjes van kip Tika. De houten kippen in het bos lagen op de route van de speurtocht. Zo konden de kinderen zelf de weg vinden. Bij elke kip werd weer een nieuwe opdracht voorgelezen door een vriendje van kip Tika. In de rugzak zaten ook kleine loepjes om de beestjes in het bos eens van dichterbij te bekijken. Met al het moois dat in het bos te vinden was, werden kleine natuurschilderijen gemaakt. En zo waren er nog heel veel andere leuke spelletjes en verhalen onderweg te vinden!

Na de speurtocht was de grote schommel in speeltuin Brambergen weer favoriet. Het prachtige weer werkte ook nog mee aan een hele mooie ochtend wandelen met kip Tika in het bos.

• P1070039.JPG
  • P1070033.JPG