Projectweek in groep 7A

In groep 7A hebben we heel veel verschillende dingen ontdekt, ontworpen en gedaan in de projectweek. Het thema van onze projectweek was Erfelijkheid en DNA. We hebben veel geleerd over hoe onze genen en ons DNA eruit zien. Dit hebben we gedaan door onder andere onze eigen familie te onderzoeken, een stamboom te maken en onze eigen vingerafdrukken zichtbaar te maken!

Naast het gezamenlijke thema zijn alle leerlingen ook bezig geweest met een eigen onderzoeksvraag. Met behulp van de ProBooks werden vragen beantwoord als: 'Wat is de formule van vruchtensuiker?' of 'Hoe wordt een telefoon gemaakt?'. Op donderdag 23 maart hebben de leerlingen hun antwoorden aan elkaar gepresenteerd.

Ook hebben we een hele leuke gastles Scratch gehad van 2 studenten. We hebben geleerd hoe we ons eigen tekenfilmpje en een klein spelletje konden maken via de computer.

Als laatste hebben we op vrijdagmiddag 17 maart nog een proefjescircuit gedaan, met onder andere M&M's, spiegeltjes, water, mandarijnen en nog veel meer!

Al met al waren het drukke, veelzijdige en leerzame weken!

• IMAG0885.jpg
  • IMAG0889.jpg